Fotocursus Basis, fotograferen kan je leren!

 

Fotocursus locaties en voor wie is deze cursus bedoelt:

Deze Fotocursus Basis in Assen, Drachten, Emmen, Hoogeveen, Haren, Groningen en Roden (inclusief een praktijkles) is voor de beginnende fotograaf die via een basiscursus meer wil leren over de basistechnieken van fotografie en de instellingen van de camera. Er is geen voorkennis nodig om deze fotocursus te volgen.

Motto: “geen foto’s meer nemen op de automatische stand”

 

De Fotocursus:

De fotocursus wordt gegeven in een groepsgrootte van 3 t/m 8 personen. Hierdoor blijft het persoonlijk en is er volop gelegenheid voor vragen. Tijdens de fotolessen leert u stap voor stap uw camera beter kennen. We beginnen met de camera en lens en gaan daarna de instellingen van uw camera bekijken. Naast de instellingen op uw camera wordt er ook aandacht besteed aan het leren kijken, hierdoor wordt u bewust hoe u een goede foto kunt nemen en welke compositieregels u kunt gebruiken. Om tot goede foto’s te komen heeft u zowel kennis nodig van de instelling van de camera als een juiste compositie.

Na afloop van elke les ontvangt u de les en opdrachten per mail waarmee u kan gaan oefenen. De opdrachten worden plenair in de volgende les besproken, zodat u feedback krijgt op uw gemaakte foto’s en leert zien hoe uw mede cursisten de opdrachten hebben gemaakt.

De laatste les is een praktijkles in de omgeving, waarin we wat we geleerd hebben ook in de praktijk gaan brengen. Ik zelf ben hierbij ook aanwezig om mee te kijken en direct antwoord te kunnen geven op vragen en instellingen.

Onderwerpen die tijdens deze fotocursus aanbod komen:

  • Diafragma
  • Sluitertijd
  • ISO-waarden
  • Scherpte/diepte
  • Compositie
  • Flitsen

Is mijn camera geschikt voor de fotocursus?

Tijdens deze basis fotografie cursus wordt aandacht besteed aan verschillende type camera’s en de daarbij behorende instellingen. Zowel een spiegelreflexcamera als een systeemcamera en compactcamera komen aanbod in deze fotocursus.

De camera moet wel voorzien zijn van de mogelijkheid om de sluitertijd en het diafragma in te stellen. Deze instellingen worden aangeduid met A of AV (bij Canon), S of TV (bij Canon) en u kunt deze vinden op het instelwiel van uw camera of in het menu.

Bent u van plan om eventueel een nieuwe camera te kopen, dan heeft Torro Studio voor u een selectie gemaakt van nieuwe fotocamera’s die zeker geschikt zijn voor de fotocursus. Klik hier om de camera’s te bekijken.

Cursusprogramma:

1e les: Camera, objectief en type fotografie

2e les: Instellingen op camera

3e les: Instellingen tijdens het fotograferen

4e les: Leren kijken

5e les: Flitsen

6e les: Praktijkles, fotograferen in de omgeving

Meenemen:  Fotocamera en evt. handleiding van de camera

Minimale deelname: 3 personen.

Kosten: € 195,- incl. BTW  per persoon

Aanmelden

Tijd: 19:30 – 21:30 uur Assen en Haren (Groningen)

Tijd: 20:00 – 22:00 uur Drachten Emmen Hoogeveen en Roden

Wilt u op de reservelijst worden geplaatst voor een cursus, stuur dan een mail naar info@torrostudio.nl

 

Start fotocursus basis in Assen:

8 november 2022  (’t Markehuus in Assen, gratis parkeren)

cursusschema: 8, 15, 22, 29 november 6 en 13 december 2022.

 

Start fotocursus basis in Hoogeveen:

10 november 2022  (Wijkvereniging De Weide in Hoogeveen, gratis parkeren)

cursusschema: 10, 17, 24 november 1, 8 en 15 december 2022.

 

Wilt u eventueel privéles of een Incompany Fotografie Training organiseren, dan is dit mogelijk. Klik op de link om naar de privéles te gaan. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rene de Werker, mobiel 0650620544.

 

Praktijkles fotocursus:

Aanmelden

 

Testimonials:

Een leerzame cursus die ik van harte kan aanbevelen

Doel: Meer van fotografie leren, in het bijzonder de camera.

De afgelopen weken heb ik met veel interesse en plezier de cursus basisfotografie gevolgd bij Torro Studio (locatie Assen). René is een vakbekwame fotograaf die het vermogen heeft op een rustige en begrijpelijke manier de basisprincipes van het fotograferen uit te leggen (in duidelijke taal). Zijn lessen worden ondersteund door een prima power-point presentatie die hij later naar de cursisten stuurt. Na iedere les krijgt men een opdracht mee en deze worden de volgende les besproken over de instellingen van de camera. Met op het eind een praktijkles buiten (fotografie in het donker). Voor een vraag buiten de cursus om is René altijd bereid te reageren. Kortom: een leerzame cursus die ik van harte kan aanbevelen ook voor een beginnende fotograaf.

Jan Pieters, Vries

Alles op een rij met veel hints en tips. En dat in een prima sfeer!

Altijd al heb ik iets met fotografie gehad. Nu wilde ik alles een keer systematisch op een rij. Via het internet kwam ik bij Torro Studio terecht, waar een basiscursus wordt aangeboden. Ik heb daar geen spijt van gehad. Rene laat op een kundige manier de basis principes langs komen, en is heel interactief met de groep bezig. Alles op een rij met veel hints en tips. En dat in een prima sfeer.
Een aanrader!

Sietse de Vries, Groningen

Ik heb mijn camera beter leren kennen.

Met veel plezier heb ik in het verleden gefotografeerd, maar altijd stond mijn oude toestel  op de automatische instelling. Ik kreeg een nieuw toestel en vond  het tijd worden om de functies te leren kennen en daar kundig in te worden  Tijdens een autorit zag ik een reclamebord van Torro Studio. Mijn nieuwsgierig was gewekt en een aanmelding was is in korte tijd geregeld.
Ik heb mijn camera beter leren kennen. Fotograaf René gaf aan de hand van power point presentaties veel praktische informatie.  Hij had zijn eigen camera's mee en vertelde op een rustige manier over de functies en mogelijkheden van de verschillende toestellen.
Op een rustige manier gaf hij uitleg en werden alle vragen beantwoord (en als het moest vaker dan 1 keer.) De zesde en laatste les was een praktijkles in de stad Groningen. Een hele leuke ervaring om zo de dingen die ik geleerd heb ik de praktijk uit te voeren. Alle lessen kregen we steeds per mail toegestuurd zodat ik het thuis na kon lezen. Huiswerkopdrachten werden plenair besproken. Als beginneling moet ik nog heel veel oefenen om de functies snel te kunnen bedienen maar er is een goede start gemaakt.
Het fotograferen is er voor mij alleen maar leuker op geworden.

Thea Prins, Groningen

Ik heb veel geleerd van de cursus fotografie

Ik heb veel geleerd van de cursus fotografie bij Rene Werker door zijn goed gedocumenteerde en persoonlijke aanpak van de cursus. Rene stelde bovendien praktijkoefeningen samen die wij als cursist uitvoerden en die vervolgens met elkaar werden besproken.

Mieke van Toor, Assen

Deze cursus is een echte aanrader!

Rene de Werker van Torro Studio heeft een leuke en ontzettend leerzame fotografiecursus. Ondanks het feit dat ik veel fotografeer, had ik eigenlijk geen idee wat ik aan het doen was met het toestel. Rene heeft, op een interactieve en praktijkgerichte manier, de principes bijgebracht van het fotograferen en van licht in het algemeen, waardoor ik eindelijk wat meer controle kan uitoefenen op de foto's die ik maak. Deze cursus is een echte aanrader!

Dirk Jan Schotanus, Onnen

Een prima cursus die ik van harte kan aanbevelen

De afgelopen weken heb ik met veel interesse en plezier de cursus basisfotografie gevolgd bij Torro Studio. René is een bekwame fotograaf die het vermogen heeft op een rustige en begrijpelijke manier de basisprincipes van het fotograferen uit te leggen. Zijn lessen worden ondersteund door een prima power-point presentatie die hij later aan de cursisten stuurt. Voor een vraag buiten de cursus om is René altijd bereid te reageren. Kortom: Ik ben veel wijzer geworden! Een prima cursus die ik van harte kan aanbevelen.

Hans Borst, Sleen