Fotocursus Basis in Assen Drachten Emmen Hoogeveen Groningen Meppel

Fotocursus Basis, fotograferen kan je leren!

fotocursus-haren-groningen-en-assen-torrostudio-foto

 

Omschrijving fotocursus:

Deze Fotocursus Basis in Assen, Drachten, Emmen, Hoogeveen, Haren, Groningen en Meppel (inclusief een praktijkles) is voor de beginnende fotograaf die via een basiscursus meer wilt leren over de basistechnieken van fotografie en de instellingen van de camera.

Motto: “geen foto’s meer nemen op de automatische stand”

 

Is mijn camera geschikt voor de fotocursus?

Tijdens deze basis fotografie cursus wordt aandacht besteed aan verschillende type camera’s en de daarbij behorende instellingen. Niet alleen een spiegelreflexcamera, maar ook een systeemcamera en compactcamera komen aanbod in deze fotocursus.

Uw fotocamera moet wel voorzien zijn van de mogelijkheid om apart de sluitertijd en het diafragma in te stellen. Deze camera instellingen worden aangeduid met A of AV (bij Canon), S of TV (bij Canon) en u kunt deze vinden op het instelwiel van uw camera of in het menu.

Bent u van plan om eventueel een nieuwe camera te kopen, dan heeft Torro Studio voor u een selectie gemaakt van nieuwe fotocamera’s die zeker geschikt zijn voor de fotocursus. Klik hier om de camera’s te bekijken.

De Fotocursus:

De fotocursus wordt gegeven in een groepsgrootte van 3 t/m 8 personen. Hierdoor blijft het persoonlijk en is er volop gelegenheid voor vragen. Tijdens de fotolessen leert u stap voor stap uw camera beter kennen. We beginnen met de camera en lens en gaan daarna de instellingen van uw camera bekijken. Naast de instellingen op uw camera wordt er ook aandacht besteed aan het leren kijken, hierdoor wordt u bewust hoe u een goede foto kunt nemen en welke compositieregels u kunt gebruiken. Om tot goede foto’s te komen heeft u zowel kennis nodig van de instelling van de camera als een juiste compositie.

Na afloop van elke les worden er opdrachten meegegeven waarmee u kan gaan oefenen. De opdrachten worden plenair in de volgende les besproken, zodat u feedback krijgt op uw gemaakte foto’s en leert zien hoe uw mede cursisten de opdrachten hebben gemaakt.

De laatste les is een praktijkles in de omgeving, waarin we wat we geleerd hebben ook in de praktijk gaan brengen. Ik zelf ben hierbij ook aanwezig om mee te kijken en direct antwoord te kunnen geven op vragen en instellingen.

Onderwerpen die aanbod komen:

  • Diafragma
  • Sluitertijd
  • ISO-waarden
  • Scherpte/diepte
  • Compositie
  • Flitsen

Cursusprogramma:

1e les: Camera, objectief en type fotografie

2e les: Instellingen op camera

3e les: Instellingen tijdens het fotograferen

4e les: Leren kijken

5e les: Flitsen

6e les: Praktijkles, fotograferen in de omgeving

Meenemen: Pen en papier, jouw camera en evt. handleiding van de camera

Minimale deelname: 3 personen.

Kosten: € 195,- incl. BTW  per persoon

Tijd: 19:30 – 21:30 uur Assen en Haren (Groningen)

Tijd: 20:00 – 22:00 uur Drachten Emmen Hoogeveen en Meppel

Aanmelden

 

Wilt u op de reservelijst worden geplaatst voor een cursus, stuur dan een mail naar info@torrostudio.nl

 

Startdatum fotocursus in Hoogeveen:

29 mei 2018  (Wijkvereniging De Weide, gratis parkeren) , nog 1 plaats vrij!

Cursusschema: (29 mei, 5, 12, 19, 26 juni en 3 juli 2018)

 

Startdatum fotocursus in Assen:

10 september 2018 (Het Markehuus, gratis parkeren)

Cursusschema: ( 10, 17, 24 september, 1, 8, 15 oktober 2018)

 

Startdatum fotocursus in Drachten: 

28 mei 2018  (MFC de Wier in Ureterp, gratis parkeren), = VOL

Cursusschema: ( 28 mei,  4, 11, 18, 25 juni en 2 juli 2018)

6 november 2018  (MFC de Wier in Ureterp, gratis parkeren)

Cursusschema: ( 6,  13, 20, 27 november, 4 en 11 december 2018)

 

Startdatum fotocursus in Emmen: 

11 september 2018  (De Schanskuil in Emmen, gratis parkeren)

Cursusschema: (11, 18, 25 september,  2, 9 en 16 oktober 2018)

 

Startdatum fotocursus in Meppel:

13 september 2018 (Wijkvereniging Oosterboer gratis parkeren)

Cursusschema: ( 13, 20, 27 september, 4, 11, 18 oktober 2018)

 

Wilt u eventueel privéles of een Incompany Fotografie Training organiseren, dan is dit ook mogelijk. Klik op de link om naar de privéles te gaan. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rene de Werker, mobiel 0650620544.

 

Praktijkles fotocursus:

Aanmelden

 

Testimonials:

Een leerzame cursus die ik van harte kan aanbevelen

Doel: Meer van fotografie leren, in het bijzonder de camera.

De afgelopen weken heb ik met veel interesse en plezier de cursus basisfotografie gevolgd bij Torro Studio (locatie Assen). René is een vakbekwame fotograaf die het vermogen heeft op een rustige en begrijpelijke manier de basisprincipes van het fotograferen uit te leggen (in duidelijke taal). Zijn lessen worden ondersteund door een prima power-point presentatie die hij later naar de cursisten stuurt. Na iedere les krijgt men een opdracht mee en deze worden de volgende les besproken over de instellingen van de camera. Met op het eind een praktijkles buiten (fotografie in het donker). Voor een vraag buiten de cursus om is René altijd bereid te reageren. Kortom: een leerzame cursus die ik van harte kan aanbevelen ook voor een beginnende fotograaf.

Jan Pieters, Vries

Alles op een rij met veel hints en tips. En dat in een prima sfeer!

Altijd al heb ik iets met fotografie gehad. Nu wilde ik alles een keer systematisch op een rij. Via het internet kwam ik bij Torro Studio terecht, waar een basiscursus wordt aangeboden. Ik heb daar geen spijt van gehad. Rene laat op een kundige manier de basis principes langs komen, en is heel interactief met de groep bezig. Alles op een rij met veel hints en tips. En dat in een prima sfeer.
Een aanrader!

Sietse de Vries, Groningen

Ik heb mijn camera beter leren kennen.

Met veel plezier heb ik in het verleden gefotografeerd, maar altijd stond mijn oude toestel  op de automatische instelling. Ik kreeg een nieuw toestel en vond  het tijd worden om de functies te leren kennen en daar kundig in te worden  Tijdens een autorit zag ik een reclamebord van Torro Studio. Mijn nieuwsgierig was gewekt en een aanmelding was is in korte tijd geregeld.
Ik heb mijn camera beter leren kennen. Fotograaf René gaf aan de hand van power point presentaties veel praktische informatie.  Hij had zijn eigen camera's mee en vertelde op een rustige manier over de functies en mogelijkheden van de verschillende toestellen.
Op een rustige manier gaf hij uitleg en werden alle vragen beantwoord (en als het moest vaker dan 1 keer.) De zesde en laatste les was een praktijkles in de stad Groningen. Een hele leuke ervaring om zo de dingen die ik geleerd heb ik de praktijk uit te voeren. Alle lessen kregen we steeds per mail toegestuurd zodat ik het thuis na kon lezen. Huiswerkopdrachten werden plenair besproken. Als beginneling moet ik nog heel veel oefenen om de functies snel te kunnen bedienen maar er is een goede start gemaakt.
Het fotograferen is er voor mij alleen maar leuker op geworden.

Thea Prins, Groningen

Ik heb veel geleerd van de cursus fotografie

Ik heb veel geleerd van de cursus fotografie bij Rene Werker door zijn goed gedocumenteerde en persoonlijke aanpak van de cursus. Rene stelde bovendien praktijkoefeningen samen die wij als cursist uitvoerden en die vervolgens met elkaar werden besproken.

Mieke van Toor, Assen

Deze cursus is een echte aanrader!

Rene de Werker van Torro Studio heeft een leuke en ontzettend leerzame fotografiecursus. Ondanks het feit dat ik veel fotografeer, had ik eigenlijk geen idee wat ik aan het doen was met het toestel. Rene heeft, op een interactieve en praktijkgerichte manier, de principes bijgebracht van het fotograferen en van licht in het algemeen, waardoor ik eindelijk wat meer controle kan uitoefenen op de foto's die ik maak. Deze cursus is een echte aanrader!

Dirk Jan Schotanus, Onnen

Een prima cursus die ik van harte kan aanbevelen

De afgelopen weken heb ik met veel interesse en plezier de cursus basisfotografie gevolgd bij Torro Studio. René is een bekwame fotograaf die het vermogen heeft op een rustige en begrijpelijke manier de basisprincipes van het fotograferen uit te leggen. Zijn lessen worden ondersteund door een prima power-point presentatie die hij later aan de cursisten stuurt. Voor een vraag buiten de cursus om is René altijd bereid te reageren. Kortom: Ik ben veel wijzer geworden! Een prima cursus die ik van harte kan aanbevelen.

Hans Borst, Sleen

Cursus Data & Info

Startdatum fotocursus  Hoogeveen:

29 mei 2018, nog 1 plaats vrij!

Startdatum fotocursus  Emmen:

11 september 2018

Startdatum fotocursus  Drachten:

28 mei 2018 = VOL

06 november 2018

Startdatum fotocursus  Assen:

10 september 2018

Startdatum fotocursus  Meppel:

13 september 2018

 

Kosten:

€ 195,- incl. BTW  per persoon

Tijd:

19:30 – 21:30 uur Haren, Groningen & Assen

20:00 – 22:00 uur Drachten, Emmen, Hoogeveen, Meppel

Aanmelden

Geef een cadeaubon!

Cadeaubon-handen-torrostudio

Wilt u iemand verrassen met een origineel cadeau?

Dan kunt u bij ons een cadeaubon bestellen voor een fotocursus.

Het te besteden bedrag kunt u zelf kiezen.

Meer informatie:

Ga naar cadeaubon